Πρόγραμμα: Ηλιακές Στέγες

Εκτύπωση PDF

Ο ήλιος είναι μια τεράστια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Μια πηγή ενέργειας που με τις παρούσες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούμε να  εκμεταλλευτούμε σε μεγάλο βαθμό.  Τα οφέλη όσον αφορά το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία είναι τεράστια και αφορούν ολόκληρο το πλανήτη που όλοι μας ζούμε.

Η αγορά της ηλιακής ενέργειας φέρνει νέες επενδυτικές ευκαιρίες όπου ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει.  Η INtrust solutions μπορεί να είναι ο αρωγός σας σ' αυτή τη νέα δραστηριότητα είτε θέλετε να την εκμεταλλευτείτε σαν επιχειρηματίες επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά πάρκα είτε σαν ιδιώτες με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην οικία σας.
Έτσι λοιπόν αν θέλετε μια επένδυση με υψηλή και σταθερή απόδοση σε μια χώρα που φημίζεται για τον ήλιο της ενώ παράλληλα συμβάλετε στη προστασία του περιβάλλοντος, η INtrust solutions είναι η πρώτη σας επιλογή!
Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά σε στέγες» είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

 

Είναι η κατάλληλη στιγμή για όσους σκέφτονται να επενδύσουν ιδίως αυτή την εποχή που κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε κάθε επένδυση. Η επένδυση του φωτοβολταικου είναι εγγυημένη για 25 χρόνια αποκομίζοντας τεράστια οφέλη για τον πολίτη-επενδυτή και παράλληλα συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα φωτοβολταικων αφορά οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβλοταικα συστήματα ισχύος έως 10 κιλοβάτ (KWp) στο δώμα ή τη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών.
Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα φωτοβολταικων , θα πρέπει να έχουν στην κυριότητά τους το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί το Φ/Β σύστημα. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση από την 1η Ιουλίου 2009 ισχύει το πρόγραμμα  «φωτοβολταϊκά σε στέγες» και η διάρκεια του είναι μέχρι τις 31/12/2019.

Για τη σύνδεση του Φωτοβολταικου συστήματος η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει ένα νέο μετρητή για να καταγράφει την παραγόμενη ενέργεια. Όλη η παραγόμενη από το φωτοβολταικα σύστημα ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ και πληρώνεστε γι’ αυτή με 55 λεπτά την κιλοβατώρα (0,55 €/kWh), τιμή που είναι εγγυημένη για 25 χρόνια. Εσείς συνεχίζετε να αγοράζετε ρεύμα από τη ΔΕΗ και να το πληρώνετε στην τιμή που το πληρώνετε και σήμερα (περίπου 10-12λεπτά την κιλοβατώρα).

Ο πολίτης –επενδυτής δεν θεωρείται επιτηδευματίας, με άλλα λόγια απαλλάσσεται από το άνοιγμα βιβλίων στην εφορία. Όπως αναφέρει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, “δεν υφίστανται για τον κύριο του Φωτοβολταϊκού συστήματος φορολογικές υποχρεώσεις για τη διάθεση της ενέργειας αυτής στο δίκτυο”. Με άλλα λόγια, τα όποια έσοδα έχετε από την πώληση της ενέργειας δεν φορολογούνται.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

ΚΙΝΗΤΡΑ

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο της για το 2020 το 20% της κατανάλωσης ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Η Ελλάδα έχει εγκατεστημένους περίπου ένα εκατομμύριο εγκατεστημένους ηλιακούς θερμοσίφωνες (αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη). Οι διάφοροι μικροί παραγωγοί “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν ιδανική λύση για τη μελλοντική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιπτώσεις όπου αμφισβητείται η ασφάλεια της παροχής.
- Η μέγιστη παραγωγή ηλιακού ηλεκτρισμού συμπίπτει χρονικά με τις ημερήσιες αιχμές της ζήτησης (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες), βοηθώντας έτσι στην εξομάλυνση των αιχμών φορτίου, στην αποφυγή black-out και στη μείωση του συνολικού κόστους της ηλεκτροπαραγωγής, δεδομένου ότι η κάλυψη αυτών των αιχμών είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.
- Σημειωτέον ότι, κάθε ώρα black-out κοστίζει στην εθνική οικονομία 25-40 εκατ. ευρώ.
- Τα φωτοβολταϊκά συστήματα δημιουργούν 20 φορές περισσότερες θέσεις εργασίας από τον Λιγνίτη για την ίδια παραγωγή ενέργειας.
- Ένα τυπικό φωτοβολταϊκό σύστημα του ενός κιλοβάτ, αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 1,3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν δύο στρέμματα δάσους.
- Ένα φωτοβολταικο σύστημα φέρνει έσοδα στον επενδυτή έως και 180.000€ για τα 25 έτη παραγωγής ενέργειας.
- Σταθερή και εγγυημένη απόδοση επένδυσης για 25 χρόνια.
- Αφορολόγητο εισόδημα από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

 

Επενδύσεις με ίδια κεφάλαια

Ύψος επένδυσης: 41.000€
Ετήσια Μικτά έσοδα: 7.500€
Ετήσιο καθαρό κέρδος: 7500€
Ετήσια απόδοση: 18,29%

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: 187.500€
(Ενδεικτικό κόστος επένδυσης με Ιαπωνικης τεχνολογίας φωτοβολταικα συστήματα 10Kw - Απόδοση επένδυσης υπολογισμένη με ετήσιο κέρδος 7.500€ x 25έτη σύμβαση)

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 12ΕΤΙΑΣ & ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

(Ενδεικτικό κόστος επένδυσης με Γερμανικής τεχνολογίας φωτοβολταικα συστήματα - Απόδοση επένδυσης υπολογισμένη βάση των ετήσιων πινάκων ηλιακής απόδοσης JRC European Community και τιμή μονάδος Kwh:0,55€)

Νέα Intrust Solutions

INtrust solutions

Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 90 & Μιαούλη
τ.κ 26 222, Πάτρα

Τηλ. 2610 333.273
Fax.: 2610 330.165
E-mail: info(@)intrustsolutions.gr.