Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Εκτύπωση PDF

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί ή αλλιώς φωτοβολταϊκά πάρκα είναι βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη την Ηλιακή ενέργεια, η οποία παρέχεται μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας σε μεγάλη κλίμακα.


Η επιτυχία ενός ηλιακού φωτοβολταικου πάρκου βασίζεται σε πολλούς τομείς. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πραγματοποιήσουν ένα αποδοτικό και βελτιστοποιημένο φωτοβολταϊκό πάρκο από τεχνική, οικονομική και αποδοτική πλευρά. Μπορούμε να σχεδιάσουμε μια βέλτιστη λύση που θα συνδυάζει μικρές απώλειες, μέγιστη ισχύ και την καλύτερη δυνατή απόδοση.


Η Ελλάδα από το 2006, έχει μπει δυναμικά στο χώρο των ΑΠΕ, με την ηλιακή ενέργεια να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις αξιοπιστία μιας τέτοιας επένδυσης, έδωσαν αρκετή ώθηση στην δημιουργία ολοένα και περισσοτέρων φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


Οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις δίνουν την δυνατότητα σε καινούριους επενδυτές, να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός φωτοβολταικου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, απλοποιώντας κατά πολύ την διαδικασία αδειοδότησης και παράλληλα φανερώνουν την ανάγκη της Ελλάδας να συνεχίσει στην υλοποίηση τέτοιων έργων. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιταχύνεται επίσης και η διαδικασία αδειοδότησης για παλαιότερους επενδυτές, πού είχαν καταθέσει αιτήσεις στη ΡΑΕ και δίνεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες αγρότες να προχωρήσουν σε επενδύσεις φωτοβολταικων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα παρέχει τις ιδανικότερες συνθήκες για την αξιοποίηση της ηλιακής φωτοβολταικης ακτινοβολίας καθόλη την διάρκεια του έτους σε τέτοιες μεγάλες εγκαταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα πρώτα κιόλας έργα που πραγματοποιήθηκαν, φάνηκε ξεκάθαρα η δυναμική αυτών των φωτοβολταικων σταθμών. Σήμερα οι επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια είναι ιδιαιτέρως ελκυστικές λόγω των κρατικών επιδοτήσεων αλλά και της απόδοσης τους τόσο για το κράτος όσο και για τους επενδυτές φωτοβολταικων .


Η  INtrust solutions βρίσκεται εδώ για να σας ενημερώσει, να σας βοηθήσει στην αδειοδοτική διαδικασία και να υλοποιήσει για εσάς μια τέτοια επένδυση.

Νέα Intrust Solutions

INtrust solutions

Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 90 & Μιαούλη
τ.κ 26 222, Πάτρα

Τηλ. 2610 333.273
Fax.: 2610 330.165
E-mail: info(@)intrustsolutions.gr.