Προϋποθέσεις ένταξης

Εκτύπωση PDFΠροϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα φωτοβολταικα στις στεγες

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλες οι ιδιόκτητες κατοικίες που έχουν σύνδεση ΔΕΗ καθώς και μικρές επιχειρήσεις.
Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι απλές και τέτοιες που μπορεί πρακτικά να συμμετέχει το σύνολο των κτιρίων που είναι κατοικίες, καθώς επίσης και πολλά κτίρια που στεγάζουν επιχειρήσεις.

Οι προϋποθέσεις συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία:

• Στο πρόγραμμα φωτοβολταικα σε στεγες μπορούν να συμμετέχουν πάσης φύσεως κτίρια που χρησιμοποιούνται για κατοικία (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, εξοχικά) σε όλη την Ελλάδα εκτός από τα μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτροδότησης νησιά.

• Στο πρόγραμμα μπορούν επίσης να συμμετέχουν κτίρια που χρησιμοποιούνται για στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στα πλαίσια του προγράμματος "Φωτοβολταϊκά σε στέγες" μικρή θεωρείται η επιχείρηση που απασχολεί κάτω από 10 άτομα προσωπικό και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών μικρότερο από 2 εκατ. Ευρώ.

• Ο επενδυτής θα πρέπει να έχει στην κυριότητά του το χώρο που θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό σύστημα. Όταν πρόκειται για πολυκατοικία απαιτείται ομόφωνη απόφαση των συνιδιοκτητών.

• Επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του δώματος ή της στέγης του κτιρίου σε έναν εκ των συνιδιοκτητών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος εάν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην επένδυση.

• Το κτίριο που θα γίνει η εγκατάσταση φωτοβολταικου θα πρέπει να είναι νόμιμο.

• Στο κτίριο πρέπει να υπάρχει ενεργή σύνδεση με τη ΔΕΗ, στο όνομα του επενδυτή/ιδιοκτήτη του φωτοβολταϊκού συστήματος.

• Εφόσον το κτίριο είναι κατοικία τότε θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένος τουλάχιστον ένας ηλιακός θερμοσίφωνας. Εάν δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένος, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί παράλληλα με το φωτοβολταϊκό σύστημα.

• Το συγκεκριμένο έργο δεν επιτρέπεται να επιδοτηθεί από το δημόσιο στο πλαίσιο Αναπτυξιακού ή Επενδυτικού νόμου.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα φωτοβολταικα στις στεγες .


Νέα Intrust Solutions

INtrust solutions

Διεύθυνση: Όθωνος Αμαλίας 90 & Μιαούλη
τ.κ 26 222, Πάτρα

Τηλ. 2610 333.273
Fax.: 2610 330.165
E-mail: info(@)intrustsolutions.gr.